Maak Kennis met Jennifer Wong Swie San

Prive
Ik ben in 1971 in Amsterdam geboren, in Dordrecht opgegroeid en vervolgens in 1982 naar Suriname verhuisd. Na de VWO daar te hebben afgerond ben ik op 19 jarige leeftijd naar Nederland verhuisd voor verdere studie. Daar ben ik in 1993 gehuwd met Eddy van Braam. Tot 2011 heb ik gewoond en gewerkt in Nederland. Ik ben  moeder van twee mooie jongens, Leroy en Terrence.

Zakelijk
Voor het grootste gedeelte heb ik voornamelijk commerciële functies vervuld binnen het bankwezen. Ik heb veel bancaire trainingen en cursussen afgerond en heb een HBO diploma Commercieel Management, met de focus op Marketing Communicatie. Daarnaast was ik namens mijn werkgever, de Rabobank, landelijk actief in diverse commissies voor:  Arbeidsaangelegenheden, Platform van ondernemingsraden  en Diversiteitsbevordering ten behoeve van Vrouwen en Allochtonen.
Van een carrière gedreven lifestyle maakte ik in 2011 de overstap naar een ideologie gedreven lifestyle en verhuisde met mijn gezin naar  Suriname, om mij hier in te zetten voor de stichting Lob Makandra. Deze stichting richt zich op community development en is een uniek woon / werk / leefcomplex  met twee andere stichtingen. Samen vervullen wij een maatschappelijke behoefte op het gebied van hulpverlening, onderwijs, zorg en recreatie. Tevens   ben ik organizer voor het media platform TEDxParamaribo, gelieerd aan  TED.com en oprichtster en voorzitter van de Stichting TEDxParamaribo.
Ik heb de afgelopen 3 jaren incidenteel gewerkt aan kleine projecten zoals:
  • Ontwikkelen van huisstijl en websites,
  • Opzetten van marketing activiteiten en een social media platform ten behoeve van de onderwijssector,
  • Begeleiding en coaching van marketing verkoopteams,
  • Verkooptraining aan beurs stand houders.

Community Projecten
Ik heb de afgelopen 3 jaar op vrijwillige basis gewerkt aan de volgende projecten:
  • Alfabetisering aan vrouwen
  • Oprichting Bibliotheek te Wanica
  • Gecertificeerd kassenteler en Coördinator van het  1e kassenteelt project voor Wanica met focus op vrouwen in samenwerking met UNDP, Womens BusinessGroup Suriname, LVV.
  • Design Challenge, promotie voor het  hergebruik van afval, met een creatieve uitdaging aan Surinaamse designers, ten behoeve van TEDxParamariboWomen.

Huidige Positie
Na 5 jaren te hebben gewerkt aan een netwerk in Suriname, profileer ik mij op de Surinaamse markt als nieuwkomer in de rol van Marketing Communicatie Intermediair.  Media zijn geweldige kanalen om mensen te informeren, inspireren, mobiliseren en waarderen. In Suriname wordt de kracht en  consistentie voor unieke media steeds beter ingezet. Door bedrijven te begeleiden in hun marketingprocessen en hen in contact te brengen met de juiste leveranciers,  kan ik toonaangevende, eigentijdse mediatools en visuals ontwikkelen. Ik maak zoveel als mogelijk gebruik van origineel beeldmateriaal van Surinaamse producenten, fotografen, designers, tekstschrijvers en componisten.
Een eigen lokale en  authentieke marketingstrategie draagt bij aan het verbeteren van de Surinaamse markt en onze Surinaamse producten en diensten. Het versterkt ons geloof in eigen kunnen en onze eigen identiteit. Het laat zien hoe mooi wij samen kunnen zijn.

Drive
Mijn kernwaarde: Zelfredzaamheid. Dit is voor mij  de weg tot duurzame zelfontwikkeling en zelfstandigheid. Afhankelijkheid creëert mijns inziens, impasse en uiteindelijk armoede. Zelfredzaamheid biedt mogelijkheden om keuzes te kunnen maken. Keuzemogelijkheid genereert bewustwording en waarde voor  de mens en haar omgeving. Dat is mijn leidraad in alle opdrachten.
Ik hoop dat uw bedrijf door mijn diensten een zelfredzaam, marketingbewust bedrijf wordt, met trots en liefde voor haar eigen authentieke waarden, slim van binnen en mooi van buiten!
Bedankt voor het bezoeken van mijn website,
♥ Jennifer.